Cykelsemester i Asien

Cykelsemester i Asien

Cykelsemester i Asien

Varför cykla när du kan ta bilen tänker du. För att du får uppleva allt vackert du missar när du sitter i bilen. Ytterligare en fördel med cykel är att du tar dig fram på de små vägar som du annars missar och upptäcker mycket mer. Cykla i de dramatiska bergen till månen. Inte månen kanske, men så nära du kan komma när du är i Tibet. Upplev buddistklostren, turkosa sjöar och det heliga berget Kailash, även kallat universums mittpunkt. Se betande jakar och cyklar genom små byar. Världens högst belägna järnväg med 5000 meter över havet möter du här.

Är du ute efter ett äventyr? Då cyklar du till Thailand. Där möter du djungeln med alla exotiska djur, korallrev och vattenfall. God mat och vänliga människor. Vill du hellre cykla på gatorna i Habin? Då sätter du av till Kina och var med och fira Isfestivalen. Allt är gjort av is, katedraler, tempel, storslagna Disneyfigurer och andra vackra byggnader. Detta lyser upp med laser och lanternor.

Upplev äventyr

Laos är Asiens orörda pärla, med vacker natur, historiska sevärdheter och vackra vattenfall. Cykla genom byarna med fantastisk gästvänlighet. I Japan får du se körsbärsblommorna blomma och de stämningsfulla tempel som finns där. Vidare till Mongoliet där du slår läger på stäppen. Parkera cykeln några dagar och sitt upp på hästryggen. Upplev stjärnhimlen när du sitter vid lägerelden omsvept i en filt.

När du kommer till Sydkorea, cyklar du till Seoul. Där sprakar neoneras färger och ljus. Nöjeskvarteren radas upp med dess nattklubbar och barer. Här finner du Asiens största klubb, Club Ellui. Det kan du också uppleva i Singapore där ett besök i China Town eller Little India är några av sevärdheterna. Vill du få upplevelsen bland världens största ögrupp då blir Indonesien nästa stopp. Här finns det vulkaner, regnskogar och långa sandstränder. Surfing, dykning eller gå på en av alla festivaler som hålls där.

Trampa in dina minnen

Asien är stort och du hinner inte cykla dig genom alla platser du planerat. Börja din resa på en plats och låt äventyret starta. På cykel kan du uppleva historiens vingslag, stanna var du vill och slippa tänka på att passa tider, hitta parkeringar eller vara tvungen att hålla dig till de större vägarna. Äventyr utan planering och du behöver inte tanka din cykel. Du har semester och ska njuta. Låt vägarna ta dig till plats efter plats utan GPS eller karta. Hoppa på ett tåg eller en båt. Cykeln kan du ta med dig överallt.

Dela med dig av alla intryck till vänner och familj där hemma på din resa, låt dom inspireras av buddisternas ståtliga tempel, stäppernas vidder och alla underbara kulturer du möter. Unna dig en natt på ett hotell och skäm bort dig själv. Nästa dag slår du upp ditt tält och njuter av stjärnhimmeln. Trampa på och samla in massor av härliga minnen som du kan drömma dig tillbaka till när semestern är slut. Det blir nog inte din sista cykelsemester i Asiens paradis. Nästa gång har du fått smak på det och söker efter mer att utforska i denna del av världen.

© 2021 Testcyklisterna